Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ανάκληση της απαγόρευσης ζητούν οι εισαγωγείς


Την ανάκληση της απόφασης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την πώληση των νικοτινούχων ουσιών ηλεκτρονικού τσιγάρου μόνο από φαρμακεία, ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δ. Πετρόπουλος...



«Η απόφαση του ΕΟΦ να απαγορεύσει την πώληση υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιέχουν νικοτίνη, κατατάσσοντάς τα στην κατηγορία των φαρμάκων, είναι εντελώς λάθος και σε νομικό και σε δεοντολογικό επίπεδο. Το τι είναι φάρμακο, το αναφέρει η ιδρυτική πράξη του ΕΟΦ, οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Και καμία από τις διατάξεις αυτές, δεν καταδεικνύει τα προϊόντα αυτά ως φάρμακα», τόνισε. 


Ο κ. Πετρόπουλος επικαλέστηκε αποτελέσματα ερευνών, σύμφωνα με τα οποία το Ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο επιβλαβές για τον οργανισμό από το κανονικό τσιγάρο. «Είναι συνεπώς παράδοξο η ελληνική πολιτεία να μην έχει κανένα περιορισμό στο εμπόριο του κανονικού τσιγάρου και να θέτει περιορισμούς στο λιγότερο επιβλαβές Ηλεκτρονικό τσιγάρο», πρόσθεσε. 


Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε επίσης «να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, για μια συνολική ρύθμιση του χώρου του ηλεκτρονικού τσιγάρου», και μέχρι την ολοκλήρωσή της να κυκλοφορούν ελεύθερα τα προϊόντα.


tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου